Евроазија име.

Евроазија (име.)

Војна се водеше против Евразија. Тоа траеше четири години... Пред тоа...“
„1984“ од Џорџ Орвел (1998)
Тој не разговарал за ништо друго освен за принципите на Ангсоцот и немал друга цел во животот освен да го победи евразискиот непријател и да ги прогонува шпионите, саботерите, мислопрестапниците и предавниците воопшто.
„1984“ од Џорџ Орвел (1998)
Тој беше предмет на омраза, попостојан било од Евразија или Истазија, зашто кога Океанија беше во војна со едната од тие две сили обично беше во мир со другата.
„1984“ од Џорџ Орвел (1998)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи