шпиртоса св.

шпиртоса (св.)

Пејачките и оркестрантите стоеја како шпиртосани на подиумчето и тапо гледаа накај масата.
„Бојана и прстенот“ од Иван Точко (1959)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи