пурист (м.)

Имаше многумина пуристи и фанатици кои пристапија кон целосно укинување на нетурските зборови, а за многу интелектуалци, службеници на државата, јазичните измени предизвикуваа комични ситуации.
„Балканвавилонци“ од Луан Старова (2014)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК