психологизам м.

психологизам (м.)

Овде е победен психологизмот кој во XIX век ја уби народната уметност.
„МАРГИНА бр. 8-9“ (1994)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК