мумурузен прид.

мумурузен (прид.)

— Ами, ти само кажи шо сакаш, шо ни куќа има сѐ е твое. A шо велиш за бакрданик, дал господ и мумурузно и сланина.
„Крпен Живот“ од Стале Попов (1953)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи