мечување ср.

мечување (ср.)

Од предната страна на кафезот беше зацврстено нешто што наликуваше на маска за мечување, со вдлабната страна кон надвор.
„1984“ од Џорџ Орвел (1998)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи