лимба ж.

лимба (ж.)

Мажите веќе почнаа да шијат брич-панталони, а жените шајачни фустани со црн сатен и со лимби.
„Пиреј“ од Петре М. Андреевски (1983)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи