кошне св.

кошне (св.)

Анѓеле кинисувај, срце, прв ти и кошни ја стомнава со ногата.
„Парите се отепувачка“ од Ристо Крле (1938)
А ловџии, - малку! - Еј, гледаш ли фазани! - ме кошна сопатникот Ицко.
„Патувања“ од Никола Кирков (1982)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК