кец м.

кец (м.)

Сите се клештеа; вклучително и докторот кој им се придружи, како кец на десетка, иако беше кец ас.
„Синовски татковци“ од Димитар Солев (2006)
Тие на долго и широко расправаат со речникот на кец и двојка и како само за една утакмица ги заебал некој второлигашки анонимус со кој доколку го фателе ќе затнеле некоја од дупките во семејниот буџет или би ги лупнале истите пари на сингл па би ќариле дупло кеш со што би избуткале уште некој месец.
„Двоглед“ од Горан Јанкуловски (2011)