касапи несв.
касап м.

касапи (несв.)

Знам колку знаат доктурите, вели, ги видов како сечат, како касапат.
„Пиреј“ од Петре М. Андреевски (1983)
Убијте ме, ревел офицерот, убијте ме, и со силни удари на сабја го касапел мртвиот Татар или Монгол или Черкез сѐ додека не паднал сличен на огромен осакатен инсект, црн и крвоглав.
„Забранета одаја“ од Славко Јаневски (1988)