доисфрли св.

доисфрли (св.)

Ниска е за толку високо нафрлениот снег, та затоа таа првин со раце, се дотаму до каде стига, го исфрли снегот, а потоа го доисфрли со кундакот.
„Големата удолница“ од Петре Наковски (2014)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи