географ м.
географија ж.

географ (м.)

Востановувањето на национализмот вклучува давање повторен сјај на нечие минато, изнаоѓање на традиции и преземање на културните, географ ските или политичките територии кои биле земени од други.
„МАРГИНА бр. 4-5“ (1994)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи