ветробрански прид.

ветробрански (прид.)

А има орди со терсене табиети, како што на секое ветробранско стакло на автомобилите има птичја гнаска.
„Светилничар“ од Ристо Лазаров (2013)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи