ау (изв.)

А тоа ау ау се јавува само помеѓу неговите прашања.
„Синот“ од Србо Ивановски (2006)
Впрочем брзо сфатив: потплукнувањето се јавува секогаш откако ќе го слушнам она карактеристично ау! ау!
„Синот“ од Србо Ивановски (2006)
- Ау! Нема потреба. И онака тетин ти си спие таму.
„Чкртки“ од Румена Бужаровска (2007)
- Немам ништо. Само мобилен и 300 денара. - Ау, многу пари си имал бе. - Ептен.
„Двоглед“ од Горан Јанкуловски (2011)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи