аспарагус м.

аспарагус (м.)

Имал морков, но ќе садам грашок, зелка, аспарагос!“
„Пупи Паф во Шумшул град“ од Славко Јаневски (1996)
Ги подредуваа така што меѓу нив ставаа саксии со папрат и аспарагус, зашто сарделите зимно време не вегетираат, па ќе бидат засолнети со зеленилото од папратта и аспарагусот.
„Тополите на крајот од дедовата ливада“ од Бистрица Миркуловска (2001)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи