авијација ж.

авијација (ж.)

Советите со спутникот (американските сателити ги нема на Изложбата), со балистиката и со супер модерната авијација, а Американците со своите електронски машини и со својата сирхорама.
„Патувања“ од Никола Кирков (1982)
Тие можеа да се мешаат и со авијација и со тенкови и со инструктори, друг не може.
„Небеска Тимјановна“ од Петре М. Андреевски (1988)
Озгора само се истоварува авијацијата.
„Небеска Тимјановна“ од Петре М. Андреевски (1988)
Во униформите на англиската авијација.
„Небеска Тимјановна“ од Петре М. Андреевски (1988)
Краток фустан или расцепена капа, бајат леб, брод на тркалца, сѐ на авијација, тоа е едно те исто!
„МАРГИНА бр. 19-20“ (1995)
Молам? Прашувате како се држи нашата храбра авијација?
„Големата удолница“ од Петре Наковски (2014)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи