прдеж

мн. прдежи
Вид збор: Именка, машки род
Ранг: 20081
Гасови што гласно се испуштаат од цревата.
Латински: crepitus Англиски: fart
Употреба: Вулгарно , Медицина
Примери:
коњски прдеж