зебу

мн. зебуа
Вид збор: Именка, среден род
Ранг: 49473
Вид домашно говедо со грпка од масно ткиво кое се одгледува во Индија и во источна Африка.
Латински: Воѕ indicus Англиски: zebu
Употреба: Зоологија