боболка

мн. боболки
Вид збор: Именка, женски род
Ранг: 46474
Дудинка, бела црница, плод и дрво.
Латински: Morus Англиски: mulberry Албански: man, dud
Употреба: Ботаника
Примери:
Во дворот имавме голема боболка.
Децата јадеа од јадрите бели и црни боболки што им ги натресе бабата.