Црковен термин - категорија

цветен повеќе

цветни
Вид збор: Придавка
Во врска со Цветници.
Примери:
Цветна недела.

Цветници повеќе

Вид збор: Именка, множина
Цветна недела, неделата пред Велигден.
Англиски: Palm Sunday

црноризец повеќе

мн. црнорисци
Вид збор: Именка, машки род
Монах, калуѓер, оној што носи црна риза.
Англиски: monk
а - б - в - г - д - ѓ - е - ж - з - ѕ - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч