Хипокористика - категорија

играче повеќе

мн. играчиња
Вид збор: Именка, среден род
играчка
Англиски: toy

иконче повеќе

Види и: икона (ж.)
мн. икончиња
Вид збор: Именка, среден род
икона
Англиски: icon
б - в - г - д - е - ж - з - ѕ - и - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ќ - у - х - ч