Хипокористика - категорија

жапче повеќе

мн. жапчиња
Вид збор: Именка, среден род
жаба
Англиски: frog Албански: bretkosë
б - в - г - д - е - ж - з - ѕ - и - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ќ - у - х - ч