Хемија - категорија

ќезап повеќе

Вид збор: Именка, машки род
Азотна киселина.
Англиски: nitric acid Турски: kezzap

ќуќур повеќе

Вид збор: Именка, машки род
сулфур
Латински: S Англиски: sulphur Турски: kükürt
а - б - в - г - д - е - ж - з - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ќ - у - ф - х - ц - ш