Хемија - категорија

жива повеќе

(едн.) живата
Вид збор: Именка, женски род
Хемиски елемент, метал во течна состојба, со сребреникава боја.
Латински: Hydrargyrum (Hg) Англиски: mercury Турски: cıva Албански: zhivë
а - б - в - г - д - е - ж - з - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ќ - у - ф - х - ц - ш