Фолклор - категорија

пеперуга повеќе

мн. пеперуги
Вид збор: Именка, женски род
додоле

плетнина повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Награда за девојките што ја плетеле невестата, којашто ја плаќаат деверите.
д - л - п - с