Физика - категорија

џул повеќе

мн. џулови из. мн. џула
Вид збор: Именка, машки род
Единица мерка за енергија.
Англиски: joule
а - б - в - г - д - е - ж - з - ѕ - и - ј - к - л - м - н - њ - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - џ