Туризам - категорија

феријален повеќе

феријални
Вид збор: Придавка
Што се однесува на ферии.
Англиски: vacationer
Примери:
Феријален дом.

феријалец повеќе

мн. феријалци
Вид збор: Именка, машки род
Член на феријалниот сојуз.
Англиски: vacationer

феријалка повеќе

мн. феријалки
Вид збор: Именка, женски род
За жена феријалец.

фургон повеќе

мн. фургони
Вид збор: Именка, машки род
Голема товарна кола што служи и за живеење.
Англиски: camper Албански: mikrobus kampimi
а - б - в - г - е - и - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ч - ш