Туризам - категорија

ноќева повеќе

ноќеваат
Вид збор: Глагол, несвршен
Ја поминува ноќта.
Англиски: spend the night

ноќевалиште повеќе

мн. ноќевалишта
Вид збор: Именка, среден род
Место каде што се ноќева.
Англиски: accommodation Албански: bujtore
Место каде што може да се преноќева, да се преспие.
Англиски: accommodation Албански: bujtore

ноќувалиште повеќе

Види и: ноќевалиште (ср.)
мн. ноќувалишта
Вид збор: Именка, среден род
ноќевалиште
Англиски: accommodation
а - б - в - г - е - и - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ч - ш