Туризам - категорија

еднокреветен повеќе

еднокреветни
Вид збор: Придавка
Што е со еден кревет.
Англиски: single bed

екотуризам повеќе

(едн.) екотуризмот
Вид збор: Именка, машки род
Туризам во еколошки заштитени предели со минимално загадување на природата.
Англиски: ecotourism
а - б - в - г - е - и - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ч - ш