Туризам - категорија

викендаш повеќе

мн. викендаши
Вид збор: Именка, машки род
Лице што го поминува викендот надвор од дома.
а - б - в - г - е - и - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ч - ш