Технологија - категорија

управувач повеќе

мн. управувачи
Вид збор: Именка, машки род
апарат за управување
Англиски: control

утичница повеќе

мн. утичници
Вид збор: Именка, женски род
приклучница
Англиски: socket
Примери:
Утикачот стави го во утичницата.
а - б - в - г - д - е - ж - з - ѕ - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ќ - у - ф - х - ц - ч - џ - ш