Сцена - категорија

улога повеќе

мн. улоги
Вид збор: Именка, женски род
Ролја на глумец.
Англиски: role Албански: rol
Примери:
Главна улога.
а - б - в - г - д - е - з - и - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - ш