Сцена - категорија

вариетка повеќе

мн. вариетки
Вид збор: Именка, женски род
Актерка или танчарка во вариете.

ведета повеќе

мн. ведети
Вид збор: Именка, женски род
Позната, славна филмска или театарска актерка.
Англиски: star

вестерн повеќе

мн. вестерни
Вид збор: Именка, машки род
Популарен назив за филмови и романи во кои се прикажува американскиот Див 3апад.
Англиски: western

видео повеќе

мн. видеа
Вид збор: Именка, среден род
Краток филм снимен со помош на видеокамера.
Англиски: video Албански: video
а - б - в - г - д - е - з - и - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - ш