Ретко - категорија

живоздраво повеќе

Вид збор: Прилог
здраво-живо

животи повеќе

Види и: живот (м.)
Вид збор: Прилог
Во состави со предлог: на животи, до животи, при животи.
а - г - д - ж - з - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ф - х - ц - ч - ш