Религија - категорија

чистилиште повеќе

(едн.) чистилиштето
Вид збор: Именка, среден род
Според познатите христијански верувања - место во задгробниот свет, пред влегувањето во рајот.
Англиски: purgatory
а - б - в - г - д - ѓ - е - ж - з - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ќ - у - ф - х - ц - ч - џ - ш