Религија и Филозофија - категорија

пантеизам повеќе

пантеизмот
Вид збор: Именка, машки род
Религиозно-филозофско учење што го идентификува бога со природата и ја разгледува природата како овоплотување на божеството.
Англиски: pantheism

пантеист повеќе

мн. пантеисти
Вид збор: Именка, машки род
Приврзаник, следбеник на пантеизмот.
а - д - м - п - р - ф