Правда - категорија

ценз повеќе

мн. цензови
Вид збор: Именка, машки род
Услови нужни за користење на извесни права.
Англиски: census Албански: cenzus

цивил повеќе

мн. цивили
Вид збор: Именка, машки род
граѓанско право
Англиски: civil law Албански: civil

цивилен повеќе

цивилна
Вид збор: Придавка
Во правото - кој се однесува на општото граѓанско право.
Англиски: civil

цивилист повеќе

Вид збор: Именка, машки род
Специјалист по граѓанско право.

цивилистика повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Наука по граѓанското право.
Англиски: civil law
а - б - в - г - д - е - ж - з - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - џ - ш