Правда - категорија

глоба повеќе

мн. глоби
Вид збор: Именка, женски род
парична казна
Англиски: fine

грабеж повеќе

мн. грабежи
Вид збор: Именка, машки род
Насилно одземање на нешто туѓо.
Англиски: robbery
а - б - в - г - д - е - ж - з - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - џ - ш