Политика - категорија

чистка повеќе

мн. чистки
Вид збор: Именка, женски род
Нагло чистење, во партија, организација и сл.
Англиски: purge
а - б - в - г - д - е - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - џ - ш