Политика - категорија

хунта повеќе

мн. хунти
Вид збор: Именка, женски род
Назив на различни политички групи и државни организации во земјите со шпански говорен јазик - Шпанија и земјите на Латинска Америка.
Англиски: junta
Примери:
воена хунта
а - б - в - г - д - е - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - џ - ш