Политика - категорија

беспартиски повеќе

беспартискиот
Вид збор: Придавка
Што не припаѓа на партија; што не се раководи од определени партиски принципи.
Англиски: independent

биралиште повеќе

мн. биралишта
Вид збор: Именка, среден род
Место каде што се бира.
Англиски: polling station

братство повеќе

мн. братства
Вид збор: Именка, среден род
Општествена група која се темели на заедничко потекло, соединетост и солидарност на економски, општествен и обредно-религиозен план.
Англиски: brotherhood Албански: vëllazëri

Брисел повеќе

Вид збор: Име
Главен град на Белгија.
Англиски: Brussels Француски: Bruxelles
а - б - в - г - д - е - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - џ - ш