Поетски збор - категорија

јадост повеќе

Види и: јад (м.)
мн. јадости
Вид збор: Именка, женски род
јад
Англиски: sorrow

јасников повеќе

Види и: јасник (м.)
јасниковиот
Вид збор: Придавка
Што се однесувава на јасник.
а - б - в - г - д - ж - з - ѕ - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ц - ч - ш