Поетски збор - категорија

шир повеќе

Вид збор: Именка, женски род
простор, пространство
Англиски: space

ширнограден повеќе

ширноградна
Вид збор: Придавка
широк
Англиски: wide
Примери:
Над селото лежат ширноградни ридој.
а - б - в - г - д - ж - з - ѕ - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ц - ч - ш