Поетски збор - категорија

чмај повеќе

Вид збор: Именка, машки род
чмаење
Англиски: solitude
Примери:
Натопени се моите солзи што јас ги леам свиен в чмај.

чут повеќе

Види и: чуе (св.)
Вид збор: Придавка
чуен
Англиски: famous
а - б - в - г - д - ж - з - ѕ - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ц - ч - ш