Поетски збор - категорија

набуи повеќе

набујат
Вид збор: Глагол, свршен
Бујно порасне, нарасне.
Англиски: rise

нагрозди повеќе

(се) нагроздат
Вид збор: Глагол, свршен
Се народи, се насобере, се појави во поголемо количество.
Англиски: swarm

намиг повеќе

мн. намизи
Вид збор: Именка, машки род
намигнување
Англиски: blinking

небиднина повеќе

мн. небиднини
Вид збор: Именка, женски род
небитисување, непостоење, празнина
Англиски: void

непокор повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
непокорност, непокорување
Англиски: unyieldingness

непребол повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
Тоа што не може да се преболи.

неспокој повеќе

Види и: неспокојство (ср.)
(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
неспокојство
Англиски: restlessness
а - б - в - г - д - ж - з - ѕ - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ц - ч - ш