Поетски збор - категорија

жарок повеќе

жаркиот
Вид збор: Придавка
Полн со жар.
Англиски: glowing, scorching
а - б - в - г - д - ж - з - ѕ - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ц - ч - ш