Поетски збор - категорија

далнина повеќе

Види и: далечина (ж.)
мн. далнини
Вид збор: Именка, женски род
далечина
Англиски: distance

дванаесетерец повеќе

мн. дванаесетерци
Вид збор: Именка, машки род
Стих од дванаесет слога со цезура по шестиот слог.
а - б - в - г - д - ж - з - ѕ - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ц - ч - ш