Поетски збор - категорија

виј повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
завивање
Англиски: howl

вој повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
виеж, виење
Англиски: howl

волен повеќе

волниот
Вид збор: Придавка
слободен
Англиски: free
а - б - в - г - д - ж - з - ѕ - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ц - ч - ш