Општество - категорија

џентлмен повеќе

мн. џентлмени
Вид збор: Именка, машки род
Човек со чест, карактер и пристојност.
Англиски: gentleman
а - в - г - д - е - з - и - к - м - н - о - п - р - с - ф - х - џ