Општество - категорија

хипстер повеќе

мн. хипстери
Вид збор: Именка, машки род
Припадник на современа супкултура сочинета од млади луѓе од граѓанска средна класа, со особен интерес за опскурна музика и независен филм.
Англиски: hipster

хуманитарец повеќе

мн. хуманитарци
Вид збор: Именка, машки род
Лице што во хуманитарна акција помага на други лица.
Англиски: humanitarian
а - в - г - д - е - з - и - к - м - н - о - п - р - с - ф - х - џ